nieuws

Verzet tegen komst Hornbach naar Almelo

Hornbach
Hornbach
De komst van bouwmarkt Hornbach naar Almelo is nog lang geen gelopen koers. Dat bleek tijdens een zitting van de Raad van State vandaag, waarin de concurrerende bouwmarkten Gamma en Praxis zich verzetten tegen een vestiging van Hornbach.
Gamma en Praxis in Almelo zijn bang voor het instorten van de markt. De komst van Hornbach zal ook zorgen voor een bedreiging van het winkelbestand in het centrum en de woonboulevard, aldus beide concurrenten. Onafhankelijke adviseurs van de Raad constateren dat er een overaanbod ontstaat in Almelo en dat er dus geen behoefte is aan een nieuwe bouwmarkt.
De Raad van State wees de gemeente Almelo op zijn eigen detailhandelsbeleid waarin eveneens staat dat er geen ruimte meer is voor uitbreiding met een bouwmarkt. Maar de gemeente Almelo beweert nu dat die ruimte er wel is, al betekent dit misschien dat er een bouwmarkt omvalt vanwege concurrentie. Bovendien ligt er al een oud besluit om een vestiging van Hornbach in Almelo te realiseren. De gemeente wil het bestemmingsplan binnenkort wel aanpassen na de kritiek van de raadsadviseurs.
De Raad doet binnen enkele maanden uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.