nieuws

NK wielrennen mogelijk ook in 2016 of 2017 naar Ootmarsum

Hoewel het Nederlands kampioenschap wielrennen in Twente volgende week nog moet worden verreden, heeft de nationale wielerbond (KNWU) het verzoek bij de organisatie ingediend om ook de editie van 2016 of 2017 te organiseren in Ootmarsum. Dat werd bekend tijdens de persconferentie voor het NK.
De organisatie van het NK in Ootmarsum neemt na de komende editie pas een beslissing. De voorbereiding op de wielerwedstrijd van 2014 kende namelijk een moeizame aanloop. Lange tijd leek het erop dat het evenement niet in Ootmarsum gehouden kon worden omdat de organisatie de begroting niet rond kreeg, met name omdat overheden in eerste instantie niet bij wilden springen. Het gat in de begroting is uiteindelijk via het bedrijfsleven en instanties opgevuld, onder meer na een fietstocht met profrenners Albert Timmer en Tom Veelers.

Derde editie

Ootmarsum organiseerde in 2008 en 2011 ook het Nederlands kampioenschap. De editie van 2011 werd beschouwd als de beste nationale titelstrijd uit de geschiedenis. Pim Ligthart won in de sprint van Bram Tankink uit Haaksbergen.

NK Journalisten
Op een deel van het parcours van het NK wordt vrijdag ook de nationale strijd voor journalisten georganiseerd. Thijs Zonneveld (Algemeen Dagblad), Bram Vermeulen (NOS) en Bobbie Traksel (oud-wielrenner, Eurosport) zijn enkele blikvangers. Een dag later is het de beurt aan de beloften en de vrouwen. De mannenwedstrijd is zondag en daar wordt een spannende wedstrijd verwacht. Tom Veelers uit Ootmarsum, tegenwoordig Oldenzaal, is wellicht één van de kanshebbers. Denkt ook Stichting Wielerevenementen Dinkelland-voorzitter Frans Willeme.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.