nieuws

Huurders Salland Wonen in Raalte trekken incassomachtiging in

Honderden huurders van Woningstichting Salland Wonen betalen de huurverhoging die per 1 juli ingaat niet. Daarvoor trekken ze hun machtiging voor automatische incasso van de huur in.
Na het stopzetten van de automatische incasso maken de huurders maandelijks de 'oude' huur over, dus niet de verhoging. Huurdersvereniging Salland nam het initiatief tot de actie. Volgens de vereniging loopt de woningstichting op jaarbasis 100.000 euro aan inkomsten mis.

Een delegatie van de huurdersvereniging overhandigde vanmorgen honderden formulieren voor het intrekken van de automatische incasso aan de directeur van de woningstichting. Huurdersvereniging Salland voert principieel actie tegen de inkomensafhankelijke huurverhoging. Bij de huurdersvereniging is bekend dat de Sallandse actie landelijk navolging krijgt. Huurders in onder meer Zutphen, Vlaardingen en Schiedam weigeren ook de huurverhoging te betalen.
Woningstichting Salland Wonen verhoogt de huren om de verhuurdersheffing aan het Rijk te kunnen betalen. De verhuurdersheffing van Salland Wonen bedraagt 1,2 miljoen euro.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.