nieuws

Sallcon Deventer mag tijdelijke dienstverbanden toch verlengen

Sallcon in Deventer
Sallcon in Deventer
Tijdelijke contracten van werknemers van Sallcon mogen toch omgezet worden in een contract voor onbepaalde tijd. Dat heeft de gemeente Deventer besloten. Het college van burgemeester en wethouders komt daarmee terug op eerdere besluiten.
De sociale werkvoorziening in Deventer kondigde een jaar geleden aan geen contracten meer te verstrekken, vooruitlopend op een wetswijziging per 1 januari 2015. Gemeenten krijgen vanaf die datum minder geld om mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen.

Maatregel versoepeld

Naast dat er geen nieuwe mensen meer in dienst genomen zouden worden, werd ook aangekondigd dat Sallcon geen tijdelijke contracten meer zou verlengen.
Inmiddels is er meer duidelijk over de budgetten in de toekomst. Op basis van de nieuwe gegevens van de staatssecretaris heeft de gemeente daarom de maatregel versoepeld. Tot eind dit jaar mogen contracten toch verlengd worden, dan wel omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd.

Medewerkers vandaag bijgepraat

Dat is goed nieuws voor de 190 medewerkers van Sallcon die in de schoonmaak of andere sectoren werken. Dit jaar loopt hun contract af. Ze werden vanmiddag bijgepraat over de situatie en ontvingen het goede nieuws met gejuich.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.