nieuws

Provincie dreigt megasupermarkten bij Steenwijk te blokkeren

Plannen voor een hypermarkt bij Steenwijk
Plannen voor een hypermarkt bij Steenwijk
De provincie Overijssel zal de vestiging van megasupermarkten in Steenwijk blokkeren als de Raad van State dat niet doet. Dat heeft een woordvoerster van de provincie vandaag gezegd bij een zitting van de Raad van State.
Winkeliers uit Steenwijk en de provincie Overijssel verschenen vandaag voor de Raad van State om daar af te dwingen dat het bestemmingsplan voor bedrijventerrein Eeserwold zo snel mogelijk wordt aangepast. Het huidige bestemmingsplan staat namelijk overal op Eeserwold megasupermarkten toe.

Gemeente wil plan volgend jaar pas aanpassen

Dat betekent dat elke ondernemer met een goed onderbouwd plan bij de gemeente terecht kan voor een vergunning. En dat was niet de bedoeling, geeft ook Steenwijkerland toe. Toch wil de gemeente nu nog niet ingrijpen. Volgend jaar wil Steenwijkerland het probleem verhelpen met een nieuwe bestemmingsplan.

De provincie en ondernemers willen daar niet op wachten en stapten daarom naar de Raad van State. Die doet over zes weken uitspraak. 

Winkeliers willen streep door afgegeven vergunning

Naast de zaak over het bestemmingsplan, loopt ook nog een tweede procedure over Eeserwold bij de Raad van State. Die gaat over een vergunning die al is verleend voor een megasupermarkt. Steenwijkerland heeft toestemming gegeven voor een zogenoemde hypermarkt langs de A32.
Winkeliers willen dat die vergunning vernietigt wordt. Zij zijn bang dat het winkelcentrum wordt. De architect ontkent dat en zegt dat het meer een warenhuis wordt zoals V&D of Bijenkorf.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.