nieuws

Provincie maakt miljoenen vrij voor elektrificatie spoorlijn Zwolle-Wierden

Provincie investeert in elektrificatie spoorlijn Zwolle-Wierden
Provincie investeert in elektrificatie spoorlijn Zwolle-Wierden
Ondanks de financiële risico's gaat de provinciale politiek toch groen licht geven voor de elektrificatie van de spoorlijn Zwolle-Wierden. Dat bleek woensdag tijdens een commissievergadering op het provinciehuis in Zwolle.
De elektrificatie kost 47 miljoen euro. Daarnaast wordt ruim 27 miljoen euro geïnvesteerd om treinen sneller te kunnen laten rijden. De provincie gaat er vanuit dat het Rijk ook een flinke bijdrage levert aan de elektrificatie, maar over de hoogte zijn nog geen toezeggingen gedaan.

Goedkoper en beter voor het milieu

Toch wil de provincie de elektrificatie doorzetten omdat de exploitatie goedkoper is dan rijden met dieseltreinen zoals nu gebeurt. Daarnaast zijn elektrische treinen beter voor het milieu. De provincie wil ook dat er tijdens de spits meer treinen op het traject gaan rijden, maar het is nog maar de vraag of dit binnen de huidige dienstregeling past.
De elektrificatie moet over vier jaar klaar zijn. In Zwolle moet er een extra perron komen zodat de aansluitingen in Zwolle verbeteren. Voor het project wordt 15 miljoen euro gebruikt dat eerst bestemd was voor de opknapbeurt van de provinciale wegen N340 en N377.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.