nieuws

Politiek wil nog geen besluit nemen over toekomst vliegveld Twente

De provinciale politiek wil nog geen besluit nemen over de toekomst van luchthaven Twente. Dat bleek vandaag tijdens een commissievergadering op het provinciehuis.
Een kleine week geleden werd bekend dat er geen burgerluchthaven komt. Op dat moment werden ook al vier mogelijke opties voor het terrein genoemd. Bij twee van die opties zou er op kleine schaal nog gevlogen kunnen worden. De provinciale politici weigerden vandaag om een voorkeur uit te spreken. Ze willen de tijd nemen om tot een goed besluit te komen.

"Pas op de plaats en reflectie."

Fractievoorzitter Herman Pieper van de VVD vindt de opties die nu op tafel liggen "veel te mager." Hij wil dat de scenario's eerst nog worden uitgediept. Zijn coalitiegenoot Martin Reesink van het CDA wil zelfs al alle grond afboeken en het verlies nemen zodat dat geen belemmering meer vormt bij het zoeken naar een andere bestemming.
Ook D66 fractievoorzitter Aart Karssen wil eerst rustig alle mogelijkheden bekijken. "Pas op de plaats en reflectie." aldus Karssen. Veel partijen gaven vandaag aan dat er voor de nieuwe plannen veel draagvlak moet komen.  De plannen voor een luchthaven waren vanaf het begin omstreden.
Wat te doen met de luchthaven? Bekijk hier de opties.

Bekijk de video in HD op YouTube.

Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.