nieuws

SP verzamelt handtekeningen tegen zorgontslagen Steenwijkerland

Handtekeningenactie SP
Handtekeningenactie SP
De SP in Steenwijkerland houdt zaterdag een handtekeningenactie tegen de aangekondigde 363 ontslagen in de thuiszorg in en rond Steenwijk. Van 11.00 tot 14.00 uur staat de partij met een kraam in het centrum van Steenwijk.
Honderden werknemers van Zorggroep Oude en Nieuwe Land hoorden eerder deze week dat ze begin volgend jaar hun baan kwijt zijn. Het gaat om functies in de huishoudelijke hulp. Oude en Nieuwe Land is de belangrijkste zorgaanbieder in Steenwijkerland.
''We vinden dit een grof schandaal''
Volgens bestuurslid Van Rosmalen van de SP Steenwijkerland is deze ontslaggolf het resultaat van het dramatische bezuinigingsbeleid van dit kabinet. ''We hebben al eerder gezien dat de nu al laagstbetaalde mensen in de zorg, met name de huishoudelijke hulp, ontslagen worden om daarna tegen lager loon weer elders werk te moeten vinden. We vinden dit een grof schandaal, temeer daar de bestuurders en managers in de top van thuiszorginstellingen schromelijk veel verdienen en er nooit in salaris op achteruit gaan'', stelt Van Rosmalen.
De handtekeningen worden binnenkort aangeboden aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Steenwijkerland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.