nieuws

Gewonde arrestant klaagt hardhandige agente Vroomshoop aan

Ouders willen aangifte doen van poging tot doodslag en zware mishandeling tegen een wijkagente uit Vroomshoop. De agente zou gisteravond hun 17-jarige zoon zodanig hardhandig hebben gearresteerd dat het slachtoffer daarbij verwondingen heeft opgelopen aan het strottenhoofd, z'n hoofd en benen.
De ouders zijn donderdagmiddag met hun zoon bij de huisarts geweest die de verwondingen heeft geconstateerd. Zij wilden daarna aangifte tegen de agente doen, maar volgens hen heeft de politie tegen hen gezegd dat aangifte tegen een agente niet mogelijk is.

Politie wilde niet dat omstanders oproer filmden

De 17-jarige jongen uit Vroomshoop werd woensdagavond aangehouden tijdens ongeregeldheden op een rotonde in Vroomshoop na een Oranjefeest. Dat gebeurde omdat hij agenten zou hebben beledigd.
Het slachtoffer stelt dat hij op weg naar huis inderdaad een middelvinger in de lucht stak, maar dat hij dat uit frustratie in het algemeen deed. Kort hiervoor verbood de politie hem om te filmen met z'n mobiele telefoon.

Jongen bracht nacht door in politiecel

De 17-jarige jongen heeft de afgelopen nacht en een deel van de dag doorgebracht in het arrestantencomplex in Borne. Na verhoor kon hij naar huis.
Behalve de 17-jarige jongen zijn in Vroomshoop woensdagavond nog drie andere personen opgepakt. Eén voor mishandeling en twee anderen voor het beledigen van agenten.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.