AOC Enschede neemt mishandeling hoog op, dader keert niet terug op school

Het AOC in Enschede neemt de mishandeling van een scholiere, vorige week dinsdag buiten schooltijd, hoog op. De dader, eveneens leerlinge van het AOC, heeft zich zo ernstig misdragen dat ze niet terug mag keren op school. Dat heeft een woordvoerster namens de directie vanmiddag verklaard.

Voor het meisje, dat een scholiere voor het schoolgebouw in elkaar sloeg, wordt een andere school gezocht. Als het niet lukt haar op een andere school te krijgen, krijgt ze de kans om het onderwijs op andere wijze te vervolgen. "In ieder geval niet meer binnen de schoolmuren van AOC Oost", aldus een woordvoerster.

Inmiddels aangifte gedaan

De dader van de mishandeling is voorlopig geschorst. Daarnaast waren nog meer betrokkenen - omstanders die niet ingrepen - vorige week voor enkele dagen van school gestuurd, zo blijkt nu. De school heeft er bij de ouders op aangedrongen om aangifte van de mishandeling te doen bij de politie. Dat is inmiddels gebeurd.

De politie neemt het voorval hoog op en heeft de zaak overgedaan aan het OM. Justitie is bezig met een onderzoek en moet nog bepalen of de dader zal worden vervolgd en wat in dat geval de aanklacht zal zijn.  


Filmpje op Facebook

De mishandeling heeft nu pas de publiciteit gehaald, omdat een moeder gisteren besloot om een videofilmpje van de mishandelingen op Facebook te zetten. De beelden van de mishandeling, die is gefilmd door één van de leerlingen, zijn uitermate schokkend. 

Meer over dit onderwerp:
mishandeling AOC Oost Enschede Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren