nieuws

Bezuinigingen FC Twente: minder personeel en spelers

De Grolsch Veste
De Grolsch Veste
Bij FC Twente verdwijnen vijftien banen in ondersteunende functies. Daarnaast wordt het aantal contractspelers fors omlaag gebracht. Dat staat in het plan van aanpak dat de club bij de KNVB heeft ingeleverd, weet Tubantia.
Er wordt vooral gesneden in de arbeidsplaatsen van kantoorpersoneel in De Grolsch Veste en in faciliterende functies op het trainingscentrum in Hengelo. FC Twente wil het aantal spelers op de loonlijst terugbrengen naar ongeveer veertig. Twee jaar geleden waren dat er nog bijna zestig. Daarnaast hoopt FC Twente enkele grootverdieners te kunnen verkopen en daarvoor vervangers te halen met een minder riant salaris.
FC Twente is onlangs door de licentiecommissie van de KNVB ingedeeld in de categorie 1. Daarin zitten de profclubs die onder curatele van de KNVB worden geplaatst, omdat hun financiële situatie zorgwekkend is. FC Twente leed over het seizoen 2012/2013 een verlies van 8,5 miljoen euro.
Het plan van aanpak moet ertoe leiden dat FC Twente komend seizoen 12 miljoen euro minder uitgeeft dan twee seizoenen geleden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.