nieuws

Politie Tubbergen vaakst te laat bij incidenten, politie Deventer scoort juist goed

Politie geregeld laat bij levensbedreigende situaties
Politie geregeld laat bij levensbedreigende situaties
De politie in Tubbergen komt geregeld te laat bij spoedmeldingen. Dat blijkt uit onderzoek van NU.nl. Het streven van de politie is om in 85 procent van de gevallen binnen een kwartier ter plaatse te zijn bij zogeheten PRIO1-meldingen. Maar in Tubbergen lukt dat maar in zestig procent van de gevallen. Het is daarmee de slechtst scorende gemeente in Overijssel. NU.nl vroeg bij de politie de cijfers op via de Wet openbaarheid bestuur (Wob).Â
Uit onderzoek van NU.nl blijkt dat in heel Nederland agenten uit zes van de in totaal tien politie-eenheden geregeld te laat zijn bij spoedmeldingen. Het gaat om incidenten die mogelijk levensbedreigend zijn. Gemiddeld genomen scoort de politie Oost-Nederland volgens de norm: in 85,48 procent van de gevallen zijn de agenten op tijd.

Grote regionale verschillen

In Overijssel zijn de onderlinge verschillen groot. Agenten in steden als Deventer (95,1), Zwolle (93,2) en Hengelo (91,6) scoren bovengemiddeld goed. Maar met name op het platteland is de politie vaak niet op tijd. Naast Tubbergen (60,1), zijn ook agenten in Dinkelland (74,7), Twenterand (75,3) en Haaksbergen (75,3) geregeld niet binnen een kwartier op de plek van de melding.
De gemeenten waarin de politie wel volgens de norm presteert, zijn: Almelo, Deventer, Enschede, Hengelo, Kampen, Oldenzaal, Raalte, Zwartewaterland en Zwolle. In Borne, Dalfsen, Dinkelland, Haaksbergen, Hardenberg, Hellendoorn, Hof van Twente, Losser, Olst-Wijhe, Ommen, Rijssen-Holten, Staphorst (net niet met 84,5 procent), Steenwijkerland, Tubbergen, Twenterand en Wierden wordt de norm niet gehaald.
Een volledig overzicht van de cijfers is te vinden op de website van NU.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.