nieuws

Klachten over ingrepen in Tuinen van Mien Ruys in Dedemsvaart

Tuin van Mien Ruys
Tuin van Mien Ruys
Een bewoner van Dedemsvaart klaagt over een aantal ingrepen in de Tuinen van Mien Ruys. De PvdA-fractie van Hardenberg is bezorgd en wil opheldering van het gemeentebestuur.
De man klaagt over de veranderingen die volgens hem zijn aangebracht in de 'vakkentuin' en de 'oxalis-cirkel' in de Tuinen van Mien Ruys. Ook vindt hij dat het 'tuinmanshuis' niet had mogen worden afgebroken. De klachten bereikten ook PvdA-raadslid Erika Kloekhorst-Augustijn, die nu opheldering wil van het gemeentebestuur.

Koepel vervangen door bankje

De Tuinen van Mien Ruys zijn deels een gemeentelijk monument. En dus wil Kloekhorst-Augustijn van het gemeentebestuur weten of de veranderingen in de 'vakkentuin' en de 'oxalis-cirkel' wel mogen. "In de vakkentuin is een koepel vervangen door een bankje en de oxalis-cirkel staan narcissen en die horen er niet." Verder wil ze weten of het tuinmanshuisje zomaar mocht worden gesloopt.
Beheerster Ria Brandwagt van de Tuinen van Mien Ruys ziet niet op tegen eventuele vragen van de gemeente. "Wij hebben het erfgoed van Mien Ruys al jaren in beheer. Dat doen we zo zorgvuldig mogelijk. Maar net als Mien Ruys experimenten wij."

Buro in Amsterdam betrokken bij wijzigingen

Veranderingen in de tuinen komen altijd tot stand in overleg met Buro Tuinen van Mien Ruys in Amsterdam, in de jaren '40 door Mien Ruys zelf opgericht. "Zij hebben ook het bankje ontworpen dat nu in de vakkentuin staat." De gemeente mag wat haar betreft komen controleren.
Raadslid Kloekhorst-Augustijn verwacht dat de gemeente haar vragen snel beantwoord.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.