nieuws

Felipe Gutiérrez van FC Twente in schaduw Vidal en Sanchez

Guitérrez komende tegenstander van Nederland
Guitérrez komende tegenstander van Nederland
De selectie van Chili telt met Felipe Gutiérrez van FC Twente één speler die voor een Nederlandse club speelt. Hij is echter niet één van de blikvangers bij de komende tegenstander van het Nederlands elftal.
De 23-jarige middenvelder begon in de eerste twee WK-wedstrijden tegen Australië en Spanje op de bank, maar mocht steeds na een uur invallen van bondscoach Jorge Sampaoli. Chili strijdt maandag met het Nederlands elftal om de eerste plaats in groep B.

Ook 5-3-2

Gutiérrez, die 20 interlands heeft gespeeld, staat binnen de Chileense selectie in de schaduw van de sterspelers Arturo Vidal (Juventus) en Alexis Sanchez (FC Barcelona). Sampaoli kiest over het algemeen voor een 5-3-2-systeem met twee aanvallend ingestelde backs. Op het middenveld zijn Vidal, Charles Aranguiz en Marcelo Diaz de vaste mannen. Sanchez staat voorin met Eduardo Vargas, soms bijgestaan door Jorge Valdivia. Doelman
Claudio Bravo (Real Sociedad) is de aanvoerder van Chili, dat op de wereldranglijst één plek hoger staat dan Oranje (14e en 15e).
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.