nieuws

Turnster Wyomi Masela uit Rijssen blij met rentree op NK

Wyomi Masela
Wyomi Masela
Wyomi Masela uit Rijssen maakte zaterdag na 9 maanden blessureleed op het NK turnen eindelijk haar rentree in het wedstrijdveld.
De turnster van Turning Spirit Amsterdam scheurde in september een achillespees door, waarna een lange herstelperiode volgde. "Het geeft een goed gevoel dat ik hier weer sta", liet Masela weten.
Masela (20) turnde nog geen volledige meerkamp tijdens het NK in Ahoy. De oefeningen op vloer en sprong, normaal gesproken haar specialiteit, zijn nog te belastend voor haar achillespees. Masela koos ervoor om haar rentree op brug te maken. "Ondanks een foutje ben ik wel tevreden", aldus Masela. "Ik sta hier vooral te genieten van de sfeer."
De schrik sloeg even toe toen ze bij de landing van haar oefening raar terechtkwam. "Ik hoorde mensen roepen: je achillespees, maar daar was niets mee aan de hand hoor", stelde ze gerust. "Ik klapte wat te veel voorover en nu is mijn enkel wat stijf. Dat gebeurt wel vaker."
Met een score van 11,050 plaatste Masela zich niet voor de toestelfinale op brug. "Maar dat geeft niet. Het was goed om hier weer te zijn. Te praten met de andere turnsters en juryleden en om weer even betrokken te zijn. Mijn doel is het EK van volgend jaar. Dus ik heb nog tot april om weer helemaal in vorm te komen."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.