nieuws

Blokken en bijspijkeren op vakantieschool in Zwolle

Een kleine groep studenten zit alweer vrijwillig in de schoolbanken. Ze volgen de vakantieschool om hun kennis in vakken als Engels, Nederlands en rekenen bij te spijkeren.
De vakantieschool wordt voor de derde jaar op rij georganiseerd door onderwijsinstelling Landstede. De deelnemers zijn opvallend gemotiveerd. "Het gaat om m'n toekomst en daar heb ik heel wat voor over." zegt de Duitse Marvin Jackel. Hij volgt in Zwolle de opleiding Sport en bewegen en wil het Nederlands beter onder de knie krijgen. Veel anderen hebben juist meer moeite met rekenen en zitten aan een andere tafel te zwoegen.

Mooi weer maakt niets uit

Het maakt de meeste studenten weinig uit dat hun leeftijdsgenootjes van het lekkere weer genieten. "Ook al is het goed weer, je moet het ergens voor doen en op school heb je dat ook." zegt Lobke Chiezandjoe. Ze hoopt in twee weken tijd beter te leren rekenen. Ze zit met vijf anderen ingespannen te kijken naar de uitleg. Door het raam achter het bord zijn kinderen te zien die in een park in de zon spelen.
Birgitta Hogendoorn is een van de docenten op de vakantieschool en staat dus ook alweer voor de klas. "Wat we zien is dat leerlingen nu super fanatiek zijn. Als ze weggaan zijn ze vaak heel blij omdat iets wat ze al sinds de basisschool als probleem ervaren nu weg is." Wat daarbij helpt is volgens Hogendoorn dat docenten op de vakantieschool les geven aan kleine groepjes.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.