nieuws

Kringloopwinkel Wawollie Almelo is dicht

Directeur Hans Messie van Wawollie
Directeur Hans Messie van Wawollie
Kringloopwinkel Wawollie in Almelo gaat per direct dicht. Een medewerker van de kringloopwinkel bevestigt het nieuws, maar doet verder geen mededelingen. Directeur Messie van Wawollie is nog niet bereikbaar voor een reactie.
De kringloopwinkel aan de Plesmanweg is vorig jaar door de gemeente de wacht aangezegd. Directeur Messie hield zich niet aan de afspraken met de gemeente Almelo. De gemeente Almelo is verrast door het nieuws van de sluiting. De winkel is niet gesloten op last van de gemeente. Er loopt nog een rechtszaak tussen Wawollie en Almelo over de de vraag of er detailhandel mag op de plek waar Wawollie is gevestigd.

Begeleiding van medewerkers onvoldoende

Toenmalig wethouder Kuik zei vorig jaar tegen RTV Oost dat onder meer de resultaten van de verplichte voortgangsgesprekken voor de medewerkers, ondanks herhaaldelijk uitstel, niet ingeleverd werden. Ook was de begeleiding van de toen 55 medewerkers onvoldoende.
De medewerkers van Wawollie zijn langdurig werklozen die, met behoud van uitkering, bij de kringloopwinkel aan het werk konden. Daar stond tegenover dat directeur Messie afspraken met de gemeente na moest komen.

Messie vond dat hij werd tegengewerkt

Messie gaf toe dat hij fouten had gemaakt, maar vond dat hij werd tegengewerkt. Zo was er van de buren commentaar over het uiterlijk van het pand en liep er een rechtszaak over een procedure. Onder meer de VVD in Almelo drong aan op handhaving door de gemeente.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.