nieuws

Nienke de Wild naar handbalkampioen Dalfsen

De Wild naar Dalfsen
De Wild naar Dalfsen
Handbalster Nienke de Wilde speelt in het komend seizoen voor landskampioen Sercodak Dalfsen. De 18-jarige aanvalster komt van VOC uit Amsterdam.
Die ploeg was ook de tegenstander in de finale om de landstitel die door Dalfsen werd gewonnen. De Wild viel op en werd door manager René Cloo benaderd. "Nienke is als jonge linkshander en met haar lengte een speelster die we graag in onze selectie wilde hebben. Ze past prima in de nieuwe jonge groep en kan zich aan de rechterkant samen met de ervaren Debbie Bont goed ontwikkelen."
Dalfsen zal met een grotendeels vernieuwde selectie het nieuwe handbalseizoen ingaan. Naast Nienke de Wild en Debbie Bont werden Kelly Dulfer, Janneke Vandewall, Angela Steenbakkers, Kristy Zimmerman, Tess van Buren en Fenne Rijks aangetrokken. Het team van Peter Portengen zal op 11 augustus het nieuwe seizoen starten met een drietal stages in Duitsland. In het eerste weekend van september begint de Nederlandse competitie. De 1e ronde van de Champions League staat in de derde week van september op de rol. Komende donderdag (26 juni) is daarvoor in Wenen de loting.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.