nieuws

Scheuren in lekkende parkeergarage bij winkelcentrum Stadshagen Zwolle

In de parkeergarage van winkelcentrum Stadshagen in Zwolle zijn scheuren in een aantal draagbalken ontdekt. Uit voorzorg zijn deze gestut. Ook lekt er al jaren water uit het plafond, maar de situatie is nog steeds veilig. Dat zegt Corio, de eigenaar van de winkelpanden en de beheerder van de parkeergarage.
Hoe de scheuren zijn ontstaan is niet duidelijk. Ook weet niemand waar het water vandaan komt dat op meerdere plaatsen naar beneden drupt. De situatie wordt onderzocht. Daarbij zijn ook de gemeente en de eigenaren van de appartementen boven de winkels betrokken. Zij worden vertegenwoordigd door meerdere verenigingen van eigenaren.
De genoemde partijen komen woensdag bijeen om over de ontstane situatie te praten. Volgens Corio lijkt het erop dat de scheuren in de balken niets met de lekkages te maken hebben. Onderzoek moet daar meer duidelijkheid over geven. Daar waar het in de garage lekt, is de vloer glad. Met een speciale stofzuiger wordt het water dagelijks weggezogen. De natte plekken zijn afgezet met linten.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.