nieuws

FC Twente in het theater

Het team van De Belofte!
Het team van De Belofte!
'Goat stoan a’j veur Sultan bint', of 'Asof der ‘n nieje Messie is opgestanden', twee zinnen uit het script van de voetbaltheaterproduktie De Belofte! Aankomend weekend te zien in het Theater in Hengelo. Vanavond in En Dan Nog Even Dit praten we met de professionals van het stuk, waaronder de man die verantwoordelijk is voor de tekst en de muziek, André Manuel.
Het verhaal
Sultan Seltsjoek, de nieuwe aanwinst en sterspeler van FC Thoes, worstelt zich door een seizoen vol aanpassingsproblemen. Als hij scoort heeft hij vrienden, maar op het dieptepunt zit hij eenzaam op zijn te grote hotelkamer. Elke keer als hij kamermeisje Annet ziet, heeft hij heimwee naar de steppepaarden, de bergruggen en het koraal van de Kaspische zee. Om haar te imponeren koopt Sultan een sexy sportwagen, maar vergeet daarbij geld op te sturen naar z’n familie. En als het hem ‘voetbaltechnisch even tegenzit’, geeft hij voor het oog van de camera’s kritiek op de trainer. Wordt de geheime overeenkomst met Annet de enige belofte die hij waar kan maken? Het wordt een tumultueus jaar, vol hartverwarmende acties en dubieuze beslissingen…
FC Twente scoren in de wijk
Overijsselse grootheden als Laus Steenbeeke, Ilse Warringa en Laurens ten Den zijn samen met bewoners van de wijk Hengelose Es in Hengelo verantwoordelijk voor de theaterproduktie. 'Net als bij 'In Blessuretijd' uit 2010, wordt 'De Belofte!' een voorstelling vol voetbalhumor. Van de trainer zonder papieren tot de spits met heimwee', aldus tekstschrijver en regisseur Laurens ten Den. De produktie is een initiatief van Stichting FC Twente, scoren in de wijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.