nieuws

Gedwongen ontslagen door reorganisatie Bureau Jeugdzorg Overijssel

Bureau Jeugdzorg Overijssel (BJzO) heeft 251 medewerkers in de regio's Twente en IJsselland boventallig verklaard. Volgens BJzO moet een deel van haar medewerkers gedwongen ontslagen worden. Het is nog niet bekend om hoeveel mensen het precies gaat.
De reorganisatie bij Bureau Jeugdzorg Overijssel is noodzakelijk omdat de jeugdzorg per 1 januari 2015 van de provincies naar de gemeenten gaat. De gemeenten hebben aangegeven minimaal 15 procent te korten ten opzichte van het huidige budget.

Sociaal plan opgesteld met vakbonden

De ondernemingsraad van BJzO heeft ingestemd met de reorganisatie en samen met de vakbonden is een sociaal plan opgesteld. BJzO verwacht dat een deel van het boventallige personeel ergens anders weer aan het werk kan.
Een deel van de medewerkers zal voor de jeugdzorg behouden blijven door in dienst te treden bij gemeenten of bij een door de gemeente gesubsidieerde organisatie, die taken zal gaan uitvoeren in het kader van de nieuwe jeugdwet. Een aantal medewerkers zal gaan werken bij het SMD, dat door de gemeente Enschede wordt gesubsidieerd voor het uitvoeren van jeugdzorgtaken. Het gaat hier om 25 arbeidsplaatsen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.