nieuws

Burgemeester Steenwijkerland sloot woning in Onna terecht na vondst drugslaboratorium

Grote hoeveelheid drugs aanwezig in woning Onna
Grote hoeveelheid drugs aanwezig in woning Onna
De burgemeester van Steenwijkerland heeft anderhalf jaar geleden terecht een woning met twee schuren aan de Parallelweg in Onna voor zes maanden gesloten na de vondst van een drugslaboratorium. Dat heeft de rechtbank van Overijssel geoordeeld.
De eigenaar van de woning die in Canada woont was het niet eens met het besluit van de burgemeester en ging daartegen in beroep. De woning met schuren in Onna kon een half jaar lang niet worden verhuurd of verkocht. De rechtbank oordeelt nu dat de burgemeester terecht heeft gehandeld om het gebruik van de opstallen voor een langere periode te verbieden. Er is bij een politie inval in december 2012 zoveel cocaïne gevonden, dat het aannemelijk is dat de woning en de schuren werden gebruikt voor de handel in harddrugs.
Volgens justitie handelde het om een cocaïnewasserij. Bij een inval van de politie werden vier mensen die in de woning aanwezig waren aangehouden. Het ging om drie Colombianen en een man uit Nieuwegein. In het huis zijn de afgelopen jaren meerdere invallen geweest. Een paar jaar geleden werd ook nog een ondergrondse hennepplantage ontdekt. Nog langer geleden zou er een seksclub in de woning hebben gezeten.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.