nieuws

Man opgepakt voor poging doodslag na inrijden op agenten in Hasselt

Man opgepakt voor poging doodslag op politiemensen
Man opgepakt voor poging doodslag op politiemensen
Een 43-jarige man uit Hasselt is gisteren opgepakt voor poging tot doodslag op politiemensen. Volgens de agenten die aangifte tegen hem deden, negeerde de man met zijn tractor stoptekens en moesten de agenten wegduiken om niet aangereden te worden.
De man werd in eerste instantie staande gehouden bij een controle op landbouwverkeer op de Burgemeester Malcorpslaan in Hasselt. Hij kreeg daar een bekeuring voor het rijden met een hooischudder met scherp uitstekende delen.
Omdat de man geen identiteitsbewijs bij zich had, werd afgesproken dat hij direct naar huis zou gaan om de papieren naar het politiebureau te komen en de bekeuring verder af te handelen. Maar in plaats van naar huis te gaan, reed de man weg in de richting van de Lichtmis.
Meerdere agenten gingen achter de man aan en gaven hem stoptekens, maar die werden genegeerd. Bij de achtervolging voelde één van de agenten zich zo bedreigd, dat hij zijn dienstwapen trok. Een politiemotor raakte beschadigd bij de poging de man te laten stoppen.
Uiteindelijk kon de man bij zijn huis worden aangehouden, hij verzette zich daarbij volgens de politie. Hij is geboeid naar het politiebureau gebracht en vastgezet. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.