nieuws

Rijkswaterstaat onaangenaam verrast door illegale borden op snelweg A28

Rijkswaterstaat Oost-Nederland is onaangenaam verrast door roze bewegwijzeringsborden die zijn geplaatst op de A28 tussen Amersfoort en Zwolle. De illegaal geplaatste borden worden per direct verwijderd.
Rijkswaterstaat heeft geen toestemming gegeven voor de borden die verwijzen naar afslag 21. Dat is de afslag op de A28 die leidt naar het Vechtdal met plaatsen als Hardenberg, Dalfsen en Ommen. De afbeelding van een caravan op de roze borden doet vermoeden dat de verwijzing een directe koppeling maakt met recreatieve en toeristische belangen in het Vechtdalgebied.

'Het leidt af en het is dus gevaarlijk'

Rijkswaterstaat is niet op de hoogte gebracht van de bordenactie. "We weten niet wie de borden heeft geplaatst en dat willen we ook niet weten", aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat. "Feit is dat Rijkswaterstaat nooit zal toestaan dat andere wegwijsborden dan de bekende ANWB-borden langs of op een snelweg worden geplaatst. Het leidt automobilisten af en het is dus gevaarlijk." Om deze reden worden de borden dan ook onmiddellijk weggehaald.
Reacties op Twitter wijzen naar Marketing Oost, die achter de afslag 21 bordenactie zou zitten. Directeur Henk van Voornveld van Marketing Oost ontkent in een reactie ook maar iets met de actie te maken te hebben.
De roze borden, die leiden naar plaatsen als Dalfsen, Ommen en Hardenberg, zijn geplaatst door Afslag 21. De kleur is in de huisstijl van Marketing Oost, dat ook wordt genoemd als domein achter de site.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.