nieuws

Veel aandacht voor Triathlon Holten bij RTV Oost

Triathlon Holten
Triathlon Holten
Op 4 en 5 juli vindt de dertigste editie plaats van de Triathlon Holten. Ook dit jaar wordt in Holten opnieuw een internationale triathlon voor elite atleten georganiseerd.
Naast de internationale wedstrijd is er ook voor de recreatieve deelnemers en publiek een boordevol sportief en feestelijk programma neergezet. RTV Oost doet uitgebreid verslag van dit drukbezochte sportevenement, waarbij Holten ook dit jaar weer volstroomt met internationale triatleten, vele honderden recreanten en een veelvoud aan belangstellenden.
Radio Oost doet zaterdag 5 juli in live flitsen verslag vanuit Holten. TV Oost blikt op zaterdagavond om 19.40 uur in een uitgebreide tv-special terug op de strijd om de Premium Continental Cup bij de dames en de heren. Triatleten uit de hele wereld strijden daarbij om hun ranking. Ook is er uitgebreid aandacht voor het Holtens Kampioenschap, waarbij tal van recreanten zijn beste beentje voorzet.
Holten en de triatlonsport zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In 2009 was de Holtense Triathlonorganisatie gastheer van het Europees Kampioenschap, in 2010 vond de eerste World Cup op Nederlandse bodem plaats in Holten en in 2011 maakte Holten onderdeel uit van de ETU Triathlon Premium European Cup en de ETU Triathlon Junior European Cup. Zwemmen in de Domelaar, fietsen op en rond de Holterberg en lopen door een sfeervol Holten; het is een combinatie die niet alleen internationale toppers aanspreekt maar ook vele honderden recreatieve deelnemers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.