nieuws

Raadsfractie VVD in Almelo wil wethouder Van Marle uit dagelijks bestuur XL Businesspark

Businesspark XL in ontwikkeling
Businesspark XL in ontwikkeling
De raadsfractie van de VVD in de gemeente Almelo juicht het vertrek van directeur Luit Hoogenberg van Businesspark toe, maar stelt tevens dat ook de Almelose CDA-wethouder Jan van Marle moet aftreden als voorzitter van het dagelijks bestuur van het XL Businesspark.
Van Marle is in de ogen van de VVD medeverantwoordelijk voor de financiële debacles rondom het Businesspark XL, zoals een onduidelijke aanbestedingsprocedure voor de realisatie van het bedrijvenpark en het aanstellen van directeur Luit Hoogenberg tegen een topsalaris. Hoogenberg verdiende meer dan de Wet Normering Topinkomens toestaat. De directeur heeft inmiddels zijn conclusies getrokken en heeft zijn vertrek aangekondigd. 
Volgens de VVD heeft wethouder Van Marle gefaald als voorzitter van het dagelijks bestuur van het XL Businesspark. Hij had zich proactief moeten opstellen en veel eerder moeten ingrijpen. Bovendien zou Van Marle in het dagelijks bestuur van inzicht verschillen over de ontwikkeling van het regionale bedrijvenpark met de Overijsselse gedeputeerde Bakker.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.