nieuws

Samuel Armenteros op weg naar PEC Zwolle

Samuel Armenteros
Samuel Armenteros
Samuel Armenteros lijkt de nieuwe spits van PEC Zwolle te worden.
De club heeft een akkoord bereikt met zijn huidige werkgever RSC Anderlecht om de 24-jarige Zweed voor een jaar te huren met een optie tot koop. PEC Zwolle moet er nog wel uitkomen met Armenteros zelf.
Armenteros maakte op 16-jarige leeftijd de overstap vanuit Zweden naar SC Heerenveen. Nog voor hij het eerste elftal had gehaald, vertrok hij naar Heracles Almelo. Daar ontwikkelde hij zich tot een vaste basisspeler en na honderd duels in het shirt van Heracles maakte hij de overstap naar RSC Anderlecht.
Dat werd geen succes; Armenteros kwam er niet verder dan vijf optredens in het eerste elftal. Het afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan Feyenoord. De Zweed kwam negentien keer in actie in het eerste elftal en scoorde eenmaal. Bij Anderlecht is er geen toekomst meer voor de Zweed. De club wil van hem af en hij traint niet meer met de eerste selectie mee.
Bij PEC Zwolle moet hij de opvolger worden van Guyon Fernandez en Fred Benson. Beide centrumspitsen vertrokken deze zomer bij de bekerwinnaar. In Zwolle kan hij herenigd worden met voormalig Heracles-ploeggenoot Ben Rienstra.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.