nieuws

Jan Smit schiet bal door ruit stadion Heracles Almelo als start renovatie

De renovatie van het Polman Stadion van Heracles Almelo is vandaag officieel 'afgetrapt'. Onder meer voorzitter Jan Smit mocht een bal door een ruit heen trappen.
Voordat de verbouwing van start kon gaan, is er veel gepraat in Almelo over een mogelijk nieuw stadion. Het hele proces heeft zo'n 8 jaar geduurd, een hele bevalling dus, aldus voorzitter Jan Smit: "Ja, maar je weet het: na een zware bevalling krijg je de mooiste kindjes."

Bouw gaat in twee fases

Het stadion zal in twee fases worden verbouwd. Deze zomer wordt het hoofdgebouw vernieuwd en na dit seizoen wordt er een tweede ring boven de tribunes gebouwd. Uiteindelijk kunnen er na de verbouwing 13.000 mensen in het stadion.
Eigenlijk zou de verbouwing direct na de afloop van de competitie beginnen, maar er moest eerst gewacht worden op een handtekening van projectontwikkelaar Urban Interest. Vorige week werd de handtekening gezet.

Uitwijken naar IISPA-hal

De eerste bouwvakkers konden daardoor vanochtend van start gaan. Ook de selectie is vanochtend weer gestart met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Door de verbouwing zal de selectie tijdelijk uitwijken naar de nabijgelegen IISPA-hal voor het omkleden en douchen. In het Polman Stadion kan wel gewoon worden getraind.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.