nieuws

Vlag gehesen in Overijssel voor tiende Veteranendag

Vlag gehesen voor Veteranendag
Vlag gehesen voor Veteranendag
Op verschillende plaatsen in Overijssel is de vlag gehesen om meer dan 100.000 veteranen te eren. Vandaag wordt voor de tiende keer de Veteranendag gehouden.
Vanmorgen sprak premier Rutte tijdens de openingsceremonie van de Veteranendag in de Ridderzaal in Den Haag. Rutte stond in zijn toespraak stil bij de ervaringen van twee veteranen. De 92-jarige oud-marinier Willem 'Bill' Ramakers die in mei 1940 betrokken was bij de strijd om de Maasbruggen in Rotterdam. En de 31-jarige Anke Dorpmanns. Zij ging op missie naar Bosnië en Irak en kwam terug met een posttraumatische stressstoornis.
"Hun verhalen moeten verteld worden, zodat we in Nederland beseffen dat onze vrijheid niet vanzelfsprekend is. Dat we die te danken hebben aan Ramakers en zijn kameraden, aan Dorpmanns en aan al die andere veteranen", zei Rutte.
Bij de plechtigheid in Den Haag waren ook een aantal Overijsselse Kamerleden aanwezig.
In Overijssel werd op verschillende plaatsen de vlag gehesen, zoals bij het gemeentehuis in Losser.
Veel gemeenten in Overijssel besteden ook zelf aandacht aan de Veteranendag. In Rijssen wordt vandaag een regionale bijeenkomst gehouden, Dinkelland hield donderdag al een bijeenkomst en in bijvoorbeeld Losser wordt volgende week nog een bijeenkomst gehouden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.