nieuws

Mogelijk drank in het spel bij man die met auto over de kop vloog in De Lutte

De man die vannacht op de vlucht sloeg voor de politie en vervolgens met zijn auto over de kop vloog in De Lutte, was mogelijk onder invloed van drank. Dat zegt de politie. De 45-jarige Nijverdaller is na het ongeluk naar het ziekenhuis gebracht. Daar is ook een bloedtest gedaan. Hij is voorlopig zijn rijbewijs kwijt.
Rond half twee vannacht zagen agenten in Almelo de man slingerend over de weg rijden. Ze wilden hem staande houden en gaven hem een stopteken, maar dat werd genegeerd en de man ging er met hoge snelheid vandoor in de richting van de A35. De politiemensen probeerden hem te achtervolgen maar verloren de man op een gegeven moment uit het oog.
Korte tijd later werd de auto opnieuw gezien, nu op de A1 in de richting van de Duitse grens. Er volgde een twee achtervolging. Bij de afslag De Lutte verliet de man de snelweg. Onder aan de afslag botste hij op een politieauto die daar stond. De achtervolging kwam iets later ten einde toen de man in de richting van de Bentheimerstraat het talud opreed, over de kop vloog en tenslotte in de sloot tot stilstand kwam.
Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Daar is ook bloed afgenomen om te kijken of de man gedronken heeft. Die uitslag laat nog even op zich wachten. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.