nieuws

Honderden mensen zwaaien bezoekers TT Assen uit langs A28

Langs de A28 verzamelden zich vanmiddag weer honderden mensen om de bezoekers van de TT in Assen uit te zwaaien. Traditiegetrouw trekt het uitzwaaien veel bezoekers, in Overijssel met name langs de snelweg bij Staphorst.
In de berm en op viaducten stonden en zaten vanmiddag weer vele fans te zwaaien naar de stoet van motorrijders die de TT hadden bezocht. Tijdens deze jaarlijkse motorrace op het circuit in Assen komen alle Grand Prix klassen aan bod en het evenement trekt elk jaar vele bezoekers. In totaal kwamen de afgelopen drie dagen 131.000 mensen naar Assen.
Veel bezoekers van de TT komen zelf op de motor naar Assen. De uittocht trekt altijd veel bekijks: veel mensen trekken naar de snelweg om even te kijken naar de lange stoet van allemaal verschillende soorten motoren. Vandaag moesten ze even geduld hebben. Het was erg druk geweest bij het evenement en veel bezoekers stonden lange tijd stil voordat ze het terrein konden verlaten. Daarnaast ontstond er een opstopping op de A28 bij Hoogeveen waardoor op het hoogtepunt zo'n dertien kilometer file stond.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.