nieuws

Samenloop voor Hoop Twenterand levert 66.320 op voor strijd tegen kanker

In Twenterand heeft de Samenloop voor Hoop, een 24-uurs estafettewandeling, dit weekend 66.320 euro opgebracht voor de strijd tegen kanker. De Samenloop voor Hoop wordt al een aantal jaren op verschillende plaatsen in Nederland gehouden om geld in te zamelen voor het KWF.
Vrijwilligers organiseren de Samenloop voor Hoop waarbij teams 24 uur lang een wandeling maken. In Vroomshoop liepen dit weekend ruim vijftig teams mee op het parcours bij het sportcomplex in Vroomshoop. De wandeling staat symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Naast het wandelen wordt op veel plaatsen ook van alles eromheen georganiseerd, zoals kraampjes, hapjes en optredens.
Belangrijk onderdeel van de Samenloop is de kaarsenceremonie. Als het donker wordt, worden kaarsen rondom de baan gezet. Tijdens de speciale ceremonie wordt stilgestaan bij kankerpatiënten, ex-kankerpatiënten en alle mensen die aan kanker zijn overleden.
De opbrengst van de Samenloop in Vroomshoop gaat naar het KWF en het Vechtgenotenhuis; een ontmoetingsplek voor mensen die met kanker te maken hebben gehad.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.