nieuws

Van Lier: "Politiek niet deskundig genoeg voor luchthaven Twente"

Laurens van Lier
Laurens van Lier
De politieke partijen hebben met te weinig deskundigheid geopereerd in het dossier van de Luchthaven Twente. Dit schrijft ex-fractievoorzitter Laurens van Lier van de PvdA in Enschede in het weekblad de Roskam.
Volgens Van Lier heeft de Enschedese gemeenteraad niet altijd kwalitatief goede informatie gekregen. Het college van B en W heeft alleen concrete voorstellen met de raad gedeeld, nooit alternatieven. Volgens Van Lier is het de vraag of een gemeenteraad in dit soort complexe dossiers de juiste beslissing kan nemen "als een college niet bereid is actief alle informatie in objectiviteit te delen."
Ook ontbreekt bij politieke partijen "de kunde en tijd" om de informatie neutraal te kunnen beoordelen. Dit heeft er volgens Van Lier aan bijgedragen dat de PvdA in Enschede en de PvdA in Overijssel een tegengesteld standpunt hebben ingenomen. "In ieder geval kan worden gesteld dat politieke partijen niet in staat zijn gebleken gezaghebbend en deskundig te opereren in het luchthavendossier", aldus Van Lier.
Laurens van Lier is na de gemeenteraadsverkiezingen niet teruggekeerd in de gemeenteraad van Enschede. Enschede en de provincie Overijssel hebben recent besloten een punt te zetten achter de doorstart van de Luchthaven Twente.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.