nieuws

Verpleegkundige Zwolle maakt fout met medicijnen en krijgt berisping

Tuchtrechter berispt verpleegkundige uit Zwolle
Tuchtrechter berispt verpleegkundige uit Zwolle
Een verpleegkundige uit Zwolle is door het Regionaal Tuchtcollege in Zwolle berispt vanwege een fout met het toedienen van medicijnen.
De man heeft vorig jaar een oudere vrouw met de ziekte van Alzheimer en diabetes insuline toegediend, terwijl ze op dezelfde dag al insuline had gehad. Een mantelzorger van de patiënt had hem van tevoren al gezegd dat er medicijnen waren gegeven. Toch besloot de verpleegkundige de insuline toe te dienen.

Vaker in de fout

Achteraf bleek dat de man op het verkeerde adres was en dat hij bij de buurvrouw met dezelfde achternaam, de schoonzus van de vrouw, moest zijn. De vrouw hield er niks aan over, toch hadden gevolgen groot kunnen zijn.
Een paar weken later maakte de verpleegkundige nog een fout. Hij vergat toen een patiënt bloedverdunners te geven. Daarop werd hij ontslagen.
Tijdens behandeling gaf de man aan dat hij destijds oververmoeid was en zelf lijdt aan reuma en diabetes. De rechter verweet de man niet alleen dat hij de medicijnen was vergeten, maar ook dat hij de mantelzorger niet serieus heeft genomen. Naast de berisping heeft de tuchtrechter bepaald dat de uitspraak gepubliceerd moet worden in de Staatscourant en in vakbladen voor verpleegkundigen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.