nieuws

Enschede wil evaluatie van gang van zaken rond mislukte doorstart luchthaven

Enschede wil evaluatie gang van zaken doorstart luchthaven
Enschede wil evaluatie gang van zaken doorstart luchthaven
Wat kan de gemeente Enschede leren van de gang van zaken rond de mislukte doorstart van de Luchthaven Twente? Dat wil de gemeenteraad van Enschede laten uitzoeken om herhaling bij andere complexe zaken te voorkomen.
De gemeenteraad wil een evaluatie van de afgelopen zeven jaar en niet zoals burgemeester en wethouders voorstellen alleen het afgelopen jaar onder de loep nemen. Alleen GroenLinks wil met een raadenquête nog verder gaan, maar de overige raadsfracties wijzen dat zware instrument van de hand.

Nu de poging tot een doorstart van de luchthaven half juni is stopgezet, zijn er vier scenario's voor de toekomst van het gebied, waarvan twee vliegen op kleinere schaal nog steeds mogelijk maken. De gemeente Enschede en de provincie Overijssel werken de komende tijd de verschillende mogelijkheden uit.

Luchthaven nog niet helemaal van de baan

De meerderheid in de gemeenteraad vindt dat er de komende jaren geen onomkeerbare besluiten genomen mogen worden; besluiten die vliegen in de toekomst onmogelijk maken. Zo is sloop van de start- en landingsbaan van drie kilometer onbespreekbaar.
Als de economie aantrekt en een luchthaven toch haalbaar blijkt moet dat ook mogelijk zijn, aldus VVD-fractievoorzitter Broekman. Ook moet Enschede ervoor zorgen dat de voorlopig de vliegvergunning behouden blijft voor zakenvluchten, recreatievluchten en vliegscholen.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.