nieuws

Hoger beroep in zaak balkonmoord Enschede

Hoger beroep in 'balkonmoord'
Hoger beroep in 'balkonmoord'
De 37-jarige man die maandag tot negen jaar cel werd veroordeeld voor de zogenoemde balkonmoord in Enschede, gaat tegen de veroordeling in beroep. Dat meldt zijn advocaat.
Gisteren oordeelde de rechtbank dat het bewezen is dat de 37-jarige zijn partner, de 17-jarige Stefano Eikenaar uit Enschede, van een balkon op de derde verdieping duwde. Dat gebeurde begin 2013 bij een ruzie in hun woning aan het Van Heekplein. Beide mannen zouden op dat moment onder invloed zijn van drugs en drank.

Forensisch instituut in Maastricht

De veroordeelde Enschedeër beweert dat hij zijn vriend juist heeft geprobeerd naar binnen te trekken, dat die zich heeft los geworsteld, zich misschien wel heeft afgezet en daardoor over de rand van het balkon is gevallen. Die mogelijkheid wordt onderschreven door een deskundige van het forensisch instituut in Maastricht.
Volgens de advocaat van de Enschedeër heeft de rechtbank de deskundige selectief geciteerd in een poging bewijs te vinden voor doodslag. Hij denkt dat dit vonnis voor het gerechtshof in Arnhem geen stand houdt.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.