nieuws

'Oplichter dupeert bedrijven uit Deventer en Heeten voor ruim 12.000 euro'

Bedrijven dupe van oplichter
Bedrijven dupe van oplichter
Drie bedrijven uit Deventer en een bedrijf uit Heeten zijn voor ruim 12.000 euro opgelicht door een man die met een zielig verhaal sympathie wekte bij de bedrijven. Dat zeggen de bedrijven tegen Deventer Centraal.
Wagemans Slapen & Wonen, OME Vloeren & Interieur en een schildersbedrijf uit Deventer richtten samen voor zo'n 12.000 euro een huis op de Vijfhoek voor een groot deel in. Maar de rekeningen bleven onbetaald.

"Belangrijk te weten hoe deze man te werk gaat"

De redactie van Deventer Centraal sprak met de getroffen ondernemers. "We weten niet of we ons geld nog krijgen, maar het is belangrijk dat iedereen weet hoe deze man te werk gaat", vertelt ondernemer Wagemans.
Wagemans zegt dat de man in februari bij hem in de winkel kwam. Hij had twee jonge meisjes bij zich. Dat zouden zijn dochters zijn. De man stelde zich voor als Ugur en zei dat zijn ex-vrouw pas was overleden. "Hij leek te vertrouwen. Hij zei dat hij een huis had en een nieuwe start wilde maken. Of ik hem daarbij wou helpen", vertelt Wagemans.

Ondernemers vonden de man te vertrouwen

Ook bij OME en de schilder hing hij een soortgelijk verhaal op. De ondernemers vonden de man te vertrouwen en gingen nietsvermoedend aan de slag. Ook bij deze bedrijven werden de rekeningen niet betaald. Een vierde bedrijf, een bedrijf uit de gezondheidszorg in Heeten, werd ook slachtoffer van de man.
Wagemans en OME hebben volgens Deventer Centraal inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.