nieuws

Organisatie Flora Ootmarsum onderzoekt of e-mailaccount is gehackt

Organisatie onderzoekt of e-mailaccount is gehackt
Organisatie onderzoekt of e-mailaccount is gehackt
De organisatie van Flora Ootmarsum onderzoekt of haar e-mailadres is gehackt. Contactpersonen van Flora Ootmarsum ontvingen vanmorgen een e-mail waarin een onbekende om geld vraagt.
Een woordvoerster van Flora Ootmarsum zegt dat ze veel worden gebeld vanwege het bericht dat is rondgestuurd. "Het lijkt er op dat iedereen die bij ons is betrokken het heeft gekregen." Ze adviseert om niet in te gaan op het verzoek. "Je kunt het bericht maar beter verwijderen", zegt ze. De organisatie zoekt uit of het e-mailaccount inderdaad is gehackt en wat ze daar aan kan doen. De organisatie heeft nog geen aangifte gedaan bij de politie.

Tekst van de E-mail

In de e-mail wordt om geld gevraagd. Dit is de gehele tekst van het bericht:
"Ik hoop dat dit optijd bij je komt, Ik heb een reis gemaakt naar Liverpool, Verenigd koninkrijk en mijn baggage is gestolen met mijn internationale paspoort, credit kaart. De ambasadde is bereid me te helpen door me met een vligtuig mee te laten gaan zonder paspoort, ik moet alleen de vliegtuig ticket vooruit betallen en mijn hotel schulden, helaas voor mij kan ik niet bij mijn geld komen zonder credit kaart ik heb contact met mijn bank gehad en die kunnen op kort termijn niks voor mij betekenen, in deze onfortuinlijke situatie dacht ik om aan jou een lening te vragen die ik terug kan betalen zodra ik terug ben ik heb terwaarde aan 1350 pond nodig ik moet echt nodig op de volgende vlucht als je het geld hebt stuur ´t dan via western union dat is de beste manier om geld naar me te sturen. Zeg´t maar als je me persoonlijke informatie nodig hebt (zoals me naam, adres etc.)
ik zie uit naar je antwoord"
Het is niet bekend of er mensen zijn die zijn ingegaan op de vraag om hulp. "Niet doen", adviseert de woordvoerster van Flora nogmaals. Het evenement Flora Ootmarsum heeft plaats van 26 juli tot en met 3 augustus bij het Openluchtmuseum Los Hoes.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.