Eerste nachtvrijwilliger mantelzorg Twente in Lonneker aan de slag

In Lonneker is vanavond voor het eerst in Twente een nachtvrijwilliger als mantelzorger ingezet. De Enschedese Lies Agterberg overnacht bij mevrouw Poorthuis-Grave.

Lies Agterberg gaf gehoor aan een oproep van het Steunpunt Mantelzorg om vrijwilligers om mantelzorgers te ontlasten. In de toekomst zal een steeds groter beroep worden gedaan op mensen die mantelzorg verrichten. Om deze te ontlasten is de hulp van vrijwilligers ingeroepen, die met name 's nachts beschikbaar willen zijn. Jannet Huisman van Steunpunt Mantelzorg stelt dat er zes vrijwilligers hebben gereageerd op de oproep die in januari werd gedaan. Ze hoopt in de toekomst op meer mensen een beroep te kunnen doen.

Een weekje vakantie boeken

Mevrouw Poorthuis wordt normaal gesproken door haar zoon bijgestaan. Toen bekend werd dat deze week vier vrijwilligers bij zijn moeder langs komen om 's nachts eventueel hulp te verlenen kon hij een weekje vakantie boeken. Thuiszorg komt overdag wat vaker langs.

Lies Agterberg heeft 32 jaar haar dochter dag en nacht verzorgd. Nadat de dochter was overleden heeft ze zich op meerdere terreinen ingezet als vrijwilliger. Toen ze van de oproep van  het steunpunt hoorde meldde ze zich aan. Ze zag mevrouw Poorthuis vanavond voor het eerst.

Bekijk de video in HD op YouTube.

Meer over dit onderwerp:
vrijwilliger mantelzorg Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren