nieuws

Burgemeester Haaksbergen: zware tijden voor familie overleden student

Hans Gerritsen, burgemeester Haaksbergen
Hans Gerritsen, burgemeester Haaksbergen
Burgemeester Hans Gerritsen van Haaksbergen noemt de dood van de 24-jarige student uit Haaksbergen in Zuid-Afrika 'een bijzonder verdrietig bericht'.
Gerritsen leeft oprecht mee met de familie in deze zware tijden en gaat op korte termijn bij de familie langs om zijn medeleven te betuigen. De familie van de overleden student is nu nog in Port Alfred in Zuid-Afrika. Volgens lokale journalisten woonde de familie daar een speciale 'memorial service' bij.
De 24-jarige student overleed vrijdagavond tijdens het vieren van zijn verjaardag in de bar van de campus van de Stenden Hogeschool in het stadje Port Alfred. De bar van de campus is na het incident gesloten.
Volgens de officiële lezing van de hogeschool, met de hoofdvestiging in Leeuwarden, overleed de student omdat hij onwel werd. Volgens verschillende media in Zuid-Afrika overleed hij omdat hij aan het zogenoemde 'trechterdinken' deed, grote hoeveelheden alcohol door een trechter drinken. Autopsie van het lichaam van de student, die afgelopen maandag is verricht, moet uitwijzen hoe de student om het leven is gekomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.