nieuws

Raad Raalte akkoord met miljoenenbezuiniging; ook De Tippe moet weer bezuinigen

De gemeente Raalte gaat de komende jaren 3,3 miljoen euro bezuinigen. De gemeenteraad is vanavond akkoord gegaan met tientallen bezuinigingsvoorstellen van het college van burgemeester en wethouders.
De bezuinigingen variëren van minder zout strooien in de winterperiode tot het verhogen van de onroerendzaakbelasting (OZB). Ook wordt trouwen in de gemeente duurder en zullen er vanaf 2018 vijftien ambtenaren minder in dienst zijn.

Zwembad De Tippe

Het meest kritisch was de gemeenteraad over de bezuinigingen op sportgebied. Zo worden subsidies voor het stimuleren van sporten afgeschaft en moeten de zwembaden in de gemeente weer bezuinigen. Buitenbad De Tippe in Heino staat de grootste bezuiniging te wachten: 75.000 euro.
Tijdens de vorige bezuinigingsronde van de gemeente moest het zwembad ook al fors inleveren. Nu wil de gemeente dat De Tippe volledig wordt gerund door vrijwilligers. Ook voor de houden van toezicht bij het zwembad. Volgens de stichting Vrienden van De Tippe, die het buitenbad in stand wil houden, is het onverantwoord om toezicht te houden met vrijwilligers. "Feitelijk is dit een sterfhuisconstructie waarin wordt voorgesorteerd op sluiting", zegt de stichting. Toch ging een meerderheid van de gemeenteraad akkoord met de bezuiniging op De Tippe. Wel gaat wethouder Hiemstra in gesprek met de stichting om te kijken hoe de bezuiniging vorm zou kunnen krijgen.

Begrotingsbehandeling

Het gemeentebestuur gaat alle bezuinigingsplannen nu in detail uitwerken. In november moet dat klaar zijn zodat de gemeenteraad de begroting definitief kan beoordelen.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.