Jong FC Twente onder voorwaarden welkom op hoofdveld ATC '65 in Hengelo

Jong FC Twente mag wedstrijden in de Jupiler League komend seizoen spelen op het veld van ATC '65 in Hengelo. De verenigingen op sportcomplex Slangenbeek en de wijkraad Slangenbeek hebben daar, onder voorwaarden, mee ingestemd.

In augustus moet definitief duidelijk zijn of Jong FC Twente komend seizoen op het hoofdveld van ATC '65 speelt. FC Twente en ATC '65 moeten de komende tijd met de gemeente Hengelo in gesprek. Er moeten afspraken gemaakt worden over onder meer de veiligheid, de verkeerssituatie en de parkeerdruk.

Overbelasting veld Grolsch Veste

FC Twente is op zoek naar een geschikte wedstrijdlocatie voor de duels van Jong FC Twente, dat ook komend seizoen in de Jupiler League speelt. Dat is nodig omdat er niet te veel wedstrijden gespeeld kunnen worden op het gras in De Grolsch Veste. FC Twente vindt het veld van ATC '65 heel geschikt en heeft ook al ervaring met het veld, omdat de vrouwen van FC Twente bijna alle thuiswedstrijden op het hoofdveld van ATC '65.

FC Twente verwacht dat Jong FC Twente maximaal 19 wedstrijden bij ATC '65 zal spelen, waarvan er 15 op maandagavond worden gespeeld. De overige wedstrijden worden op vrijdagavond, zaterdag en zondag gespeeld. FC Twente verwacht elke wedstrijd tussen de 250 en 500 bezoekers.

Aanvraag vergunning

De plannen worden de komende weken uitgewerkt. Voorwaarde voor de gemeente Hengelo is dat er goede afspraken worden gemaakt over de veiligheid. Bovendien moeten er volgens de richtlijnen van de KNVB extra tribunes komen als Jong FC Twente op de velden van ATC '65 gaat spelen. Daarvoor moet nog een vergunning worden aangevraagd bij de gemeente Hengelo.

Deel dit artikel:

Reageren