nieuws

Zwembaden in Overijssel omarmen het fotoverbod nog niet

Zwembaden in Overijssel omarmen het fotoverbod, zoals dat ingevoerd is bij zwembaden in Utrecht, nog niet. Slechts enkele zwembaden in Overijssel hebben regels over het maken van foto's, bijvoorbeeld het Twentebad in Hengelo en het Aquadrome in Enschede.
Het fotoverbod is een zegen voor iedereen die zich zorgen maakt om z'n privacy, zich niet zo prettig voelt in het net te strakke bikinibroekje of voor ouders met angst voor pedofielen.
Bij het Aquadrome in Enschede en het Twentebad in Hengelo moet vooraf toestemming gevraagd worden om foto's te maken. Het Openluchtzwembad in Zwolle verbiedt foto's maken onder water en foto's maken buiten de privésfeer, maar een verbod wil het zwembad niet instellen. Ook in Deventer is het maken van foto's niet verboden. Maar de mensen die gefotografeerd worden, moeten wel toestemming geven en het badpersoneel moet ook worden ingelicht. Zomaar foto's maken is er niet bij. "Het gaat wel om de privacy van onze gasten", zegt Desirée du Buisson.
Voor zwembaden is het onderwerp lastig, zo legt Chantal Beltman van Optisportuitf. Optisport is de overkoepelende organisatie, waar het zwembad De Vrolijkheid in Zwolle onder valt. Want je wilt ouders niet verbieden om de eerste salto van je kind op de foto te zetten, of foto's te maken van een verjaardagsfeestje. Dus in het zwembad De Vrolijkheid geldt geen fotoverbod, net zoals in zwembad Het Sportpark in Almelo, het Heuveltjesbosbad in Balkbrug en zwembad De Marsch in Hardenberg.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.