nieuws

Celstraffen voor hoofdverdachten in Ponzifraude-zaak Twente

De twee hoofdverdachten in de zogenaamde Ponzifraude-zaak in Twente zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van 2,5 jaar. De twee zijn de oorspronkelijke eigenaar en mede-eigenaresse van een assurantiekantoor.
Twee handlangers uit Gelderland moeten ieder 1,5 jaar de gevangenis in. Het viertal zou een groot aantal gedupeerden opgelicht hebben met zogenaamde Ponzifraude. Dat is een klassieke vorm van fraude, een piramidespel waarbij investeerders premies ontvangen die afkomstig zijn van andere investeerders.

Gouden bergen

Volgens de officier van justitie hebben de eigenaar, een man uit Leeuwarden, zijn medeverdachte, en de mede-eigenaresse, een vrouw uit Goor, tussen 2007 en 2009 een groot aantal betrokkenen overgehaald om de overwaarde van hun hypotheken op te nemen en te investeren in vakantiewoningen in zonnige landen en een cruiseschip op de Malediven.
Volgens justitie beloofde het bedrijf, dat eerst in Nijverdal maar later in Goor gevestigd was, gouden bergen. Investeerders werd voorgehouden dat ze zeker 12 tot 14 procent aan winstuitkering zouden krijgen. Een groot deel van de slachtoffers waren familieleden, buren en kennissen van de twee, bleek tijdens de zitting.

Gedupeerden zijn teleurgesteld

Gedupeerden zijn zwaar teleurgesteld in het vonnis van de rechtbank. Eerder waren tegen de hoofdverdachten gevangenisstraffen van 4,5 en 4 jaar geëist. De advocaat van de twee hoofdverdachten vind de uitspraak juist 'veel te zwaar'.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.