nieuws

Deventer Walstraat zet jongens die dief achtervolgden in het zonnetje

Met gratis ijs en veel complimenten zet de Deventer Walstraat vier jongens in het zonnetje. De knapen van 10 en 11 jaar achtervolgden een winkeldief die vervolgens door de politie in de kraag werd gevat.
'Geweldig, eindelijk weer eens goed nieuws', glundert een restaurantmedewerker in de straat. 'En ze zijn nog zo jong, topactie', vervolgt een ander. De eigenaar van een klein winkeltje vlakbij het Boreelplein neemt de jongens mee naar een lokale ijsboer. 'Ze mogen zelf uitkiezen, maakt niet uit hoe groot'.

'Toch wel een beetje eng'

De vier jongens reden de winkeldief, groot en breed en kaal, met hun fiets achterna. De man had bij een winkel in de Walstraat hoeden gestolen. Een winkelmedewerker betrapte de dief, maar kon hem niet tegenhouden. De winkeldief had echter niet op de schooljongens gerekend. Zij volgden de man en waarschuwden de politie die de dief inrekende. 'Ik ben niet echt bang geweest', zegt Philippe, één van de jongens. 'Maar toen ik helemaal alleen achter hem aanreed en de anderen de politie gingen waarschuwen, vond ik het toch wel een beetje eng'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.