nieuws

Bereikbaarheid binnenstad Zwolle beter door nieuwe rotonde

De nieuwe rotonde in de burgemeester Roelenweg is vandaag feestelijk in gebruik genomen. Voortaan kunnen fietsers veiliger en sneller vanuit de Noordelijke wijken in de Zwolse binnenstad komen. Ook het autoverkeer stroomt beter door.
De rotonde op de kruising met de Pannekoekendijk heeft extra brede fietspaden die zijn gescheiden van de rijbaan voor auto's. De rotonde is ook groter gemaakt zodat de doorstroming voor auto's ook is verbeterd.
De rotonde ligt in de doorgaande fietsroute tussen het centrum en de wijken AA-landen, Holtenbroek en Stadshagen. Ook veel scholieren maken van deze route gebruik. De rotonde en fietsbrug zijn aangelegd met subsidie van de provincie Overijssel en Europese Unie.

Rodetorenbrug ook weer open

Tegelijk is ook de fiets- en wandelbrug tussen de Pannekoekendijk en het Rodetorenplein met een klein feestje in gebruik genomen. De brug was al in 2012 klaar, maar vertoonde direct na de ingebruikname ernstige gebreken. De oorzaak bleek een te krappe bevestiging van de stalen brug, het materiaal had geen ruimte om te werken bij temperatuurschommelingen. Alle problemen zijn nu opgelost zodat de brug nu, in combinatie met de nieuwe rotonde, een snelle verbinding met de binnenstad oplevert.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.