nieuws

Oppositie in Twenterand vraagt wethouder Oordt alsnog op te stappen

Wethouder Johan Oordt: geheimhouding
Wethouder Johan Oordt: geheimhouding
De oppositiepartijen GBT, PvdA, VVD en D66 in de gemeenteraad van Twenterand hebben in een open brief aan het college van burgemeester en wethouders gevraagd om het opstappen van wethouder Johan Oordt.
Ze vinden ook dat de coalitiepartijen CDA, CU en SGP zich moeten beraden over de situatie waarin het langer aanblijven van de CDA-wethouder onhoudbaar lijkt. Het college moet wethouder Oordt bewegen de eer aan zichzelf te houden en op te stappen.

Verstrekken van onjuiste informatie

Aanleiding is een kwestie die al speelde voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart dit jaar. De oppositie verwijt wethouder Oordt dat hij de gemeenteraad bewust onjuiste informatie heeft verstrekt over een noodzakelijke bedrijfsverplaatsing van een autobedrijf in Vriezenveen, die maar niet van de grond komt.
Deze week wilde de oppositie de wethouder daarover ter verantwoording roepen, maar de wethouder beriep zich op geheimhouding.

Coalitie houdt wethouder hand boven het hoofd

De wethouder kreeg van de oppositie een motie van wantrouwen aan de broek, maar de coalitiepartijen hielden hem de hand boven het hoofd. Bij een stemming bleek dat de wethouder met 13 stemmen voor en 10 stemmen tegen de motie ternauwernood overleefde.
Omdat een krappe meerderheid van de raad hem steunt, hoeft Oordt niet op te stappen. De oppositie vraagt hem nu dat alsnog te doen, omdat hij handelt in strijd met de gemeentewet door zich te beroepen op geheimhouding.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.