nieuws

OM vergeet slachtoffer langlopende mishandelingszaak Ommen in te lichten

Het treinstation in Ommen
Het treinstation in Ommen
Het Openbaar Ministerie (OM) is vergeten om het slachtoffer van een mishandeling in november 2012 op het treinstation van Ommen in te lichten over de strafzaak. Dat bleek vandaag voor de rechtbank, zo meldt De Stentor.
De vergissing is opvallend omdat de strafzaak tegen de 43-jarige verdachte uit Dalfsen al vanaf 2012 op de plank ligt. De Dalfsenaar zou een conducteur destijds op het station in Ommen bij de keel hebben gegrepen. De NS stuurde in april van dit jaar een brief aan het OM waarin ze erop aandrong om tot vervolging over te gaan, omdat werd gevreesd dat de zaak anders werd geseponeerd als gevolg van de verstreken tijd.

Slachtoffer niet op de hoogte van strafzaak

De strafzaak werd echter niet geseponeerd en diende vandaag bij de politierechter in Zwolle. Deze kon echter niet doorgaan omdat het slachtoffer niet op de hoogte was gesteld van de zaak. De advocaat van het slachtoffer noemde deze manier van handelen 'schandalig'. Ook de politierechter was niet te spreken over de gang van zaken. Hij stelde direct voor om een datum in september vast te leggen, zodat de zaak dan wel afgedaan kan worden.

Verdachte greep conducteur bij de keel

De verdachte werd in november 2012 op het station in Ommen door de conducteur betrapt op zwartrijden. De man uit Dalfsen had geen identiteitsbewijs bij zich. Toen de conducteur hem daarop aansprak, greep de Dalfsenaar de conducteur bij de keel. Een passagier die de conducteur wilde helpen werd door de man uit Dalfsen in zijn hand gebeten. Naast dit incident wordt de Dalfsenaar verdacht van een andere mishandeling in maart van dit jaar.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.