nieuws

Ploegleider Kemna van Giant Shimano gespannen voor start Tour de France

Ploegleider Rudi Kemna uit Deurningen van het wielerteam Giant-Shimano kijkt met spanning vooruit naar de start van de Tour de France vandaag in Yorkshire in Groot-Brittannië.
"Ik heb toch wat minder goed geslapen. Vooral omdat de Tour hier in Engeland zo leeft", zei Kemna vanmorgen in het Radio Oostprogramma Ochtendhumeur.
Kemna denkt dat zijn kopman Marcel Kittel enkele etappes van de Tour op zijn naam zet. Vorig jaar verraste het team vriend en vijand door als underdog goede resultaten neer te zetten. Kemna denkt de verwachtingen voor dit jaar waar te kunnen maken en dat zijn team zich de komende drie weken goed laat zien. 
Vorig jaar had het team van Giant-Shimano, toen Argos-Shimano, halverwege de Tour de France te maken met een ploegleiderswissel; Kemna wilde aanwezig zijn bij een trainingskamp en gaf halverwege het stokje over aan een plaatstvervanger. Dit jaar wil hij de Tour wel helemaal meemaken; "Je weet het nooit, ik heb wel wat last van mijn rug, maar ik denk dat ik het wel volhoud." 
Oldenzaler Tom Veelers en Albert Timmer uit Gramsbergen staan vandaag voor Giant-Shimano aan de start. Ook verder is het team stevig verankerd in Overijssel. Het wielerteam heeft Deventer als thuisbasis. Directeur is Iwan Spekenbrink uit Markelo. Naast Veelers en Timmer fietst ook Tom Stamsnijder uit Bornerbroek voor Giant-Shimano.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.