nieuws

Staatssecretaris Dijksma: samenstelling Twente Board niet van deze tijd

Twente Board
Twente Board
Staatssecretaris Dijksma schuift vier vrouwen naar voren van wie zij vindt dat ze een plek verdienen in de gisteren gepresenteerde Twente Board. De huidige samenstelling vindt ze niet van deze tijd.
Ze reageert daarmee op een artikel in de Twentsche Courant Tubantia over de oprichting van de Twente Board.
De Twente Board moet de werkgelegenheid in Twente stimuleren maar bestaat alleen uit mannen.

Archaïsch

Dijksma noemt dat archaïsch en vindt dat de groep voorbij is gegaan aan goede vrouwelijke leden onder wie Judith Lansink van BLM Architecten, Ellen Lesscher van Randstad, Sylvia Tragter van Tad Tours en Judith Hartman van het Wilminktheater.
Dijksma uit Enschede laat zich op Twitter kritisch uit over de samenstelling van de Twente Board. Die bestaat uit tien mannen die er uit naam van hun functie en vanwege hun verdiensten in het bedrijfsleven, de overheid of kennisinstelling zitting in nemen. Onder hen gedeputeerde Rietkerk, burgemeester Den Oudsten, voorzitter Schmidt van ziekenhuis ZGT, bestuursvoorzitter Van der Chijs van de Universiteit Twente en oud-voorzitter van het IKT ondernemer Hazewinkel.

Streven naar vrouwen in Board

Voorzitter Hazewinkel van Twente Board zegt in een reactie in de Twentsche Courant Tubantia dat hij streeft naar vrouwen in de Twente Board. Die diversiteit is er volgens hem al "Er hangen heel veel werkgroepen onder de Board. Daarin zitten allerlei typen mensen, jong en oud, man en vrouw."
De mannen hebben gisteren de Twente Board opgericht in een poging gezamenlijk de werkloosheid in Twente aan te pakken. Die is gemiddeld 12% met de bijna 19% in Enschede als negatieve uitschieter. De mannen zeggen in te zetten op de hightechsector en een actieplan voor meer banen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.